Decci představuje FVE Vepřek – jednu z největších FVE na světě

Slavnostní otevření největší fotovoltaické elektrárny v celé střední, jižní a východní Evropě proběhlo u obce Vepřek na Mělnicku ve středu 8. září 2010. V novém komplexu 26 bloků fotovoltaických panelů byl instalován celkový výkon 35 MWp.

FVE Vepřek: Instalovaný výkon 35 MWp

Prvenstvím ve velikosti fotovoltaických elektráren v Česku se mohla dosud chlubit s pouze třetinovým výkonem 13,6 MWp solární elektrárna poblíž Stříbra na Tachovsku. Projekt FVE Vepřek se tak s výkonem téměř 35 MWp stal v září 2010 největší fotovoltaickou elektrárnou nejen v České repubice, ale také ve střední, jižní a východní Evropě. Současně se jedná o devátou největší fotovoltaickou elektrárnu na světě.

Nově vzniklý komplex 13 bloků se rozprostírá na ploše 82,5 ha, což představuje rozlohu zhruba stovky fotbalových hřišť. První stavební práce na fotovoltaické elektrárně začaly v březnu 2010 a začátkem září 2010 byla FVE Vepřek slavnostně otevřena. Projekt realizovala společnost DECCI a.s., která své fotovoltaické elektrárny prezentuje pod jednotnou obchodní značkou FVE CZECH.

Fotogalerie FVE Vepřek

Další novinky a tiskové zprávy

vizualizace FVE

Unikátní inovace, solární elektrárny citlivě zasazené do naší krajiny i solární panely jako přirozená součást našich domovů

Budoucnost moderní energetiky patří decentralizaci a agregaci zdrojů, které se navzájem doplňují a eliminují své slabé stránky. S ohledem na klimatické podmínky České republiky se bude především jednat o rozvoj solárních a větrných elektráren. Solární elektrárny tak budou hrát na trzích stále větší roli.

Další informace »

Jsme DECCI. Vytváříme infrastrukturu pro neomezenou energii.

DECCI je energetická skupina, která je jedním z průkopníků odvětví obnovitelných zdrojů v České republice.

Od svého počátku vnímáme důležitost inovativních energetických řešení a jejich integraci do našeho každodenního života.

DECCI je energetická společnost se specializací na na velké energetické celky. Jsme jedním z průkopníků odvětví obnovitelných zdrojů v České republice.

Řešení FVE pro firmy

Realizujeme všechny typy instalací na průmyslové, zemědělské objekty, hotely, carporty apod.

Řešení FVE pro domácnosti

Ideální řešení fotovoltaiky na střechách pro domácnosti. Včetně dotace Nová zelená úsporám.